Onderhoud en Renovaties

Style Parket

Laan van Nieuw Oost Indië 88
2593BW Den Haag

Style Parket

Schuren en lakken: wanneer is uw vloer toe aan een opknapbeurt?

De mate van vervuiling en slijtage is afhankelijk van de belasting van uw vloer, maar ook van de afwerkingslaag. Hoe dan ook, bij iedere houten vloer komt er een moment dat de beschermingslaag dun wordt op de zwaarder belaste delen. De bescherming is dan niet meer voldoende om binnendringend vuil en vocht te weren. Het gevolg: lelijke, donkere plekken in uw vloer.

Hoe te verhelpen?

Uw vloer zal voorzien moeten worden van een nieuwe beschermlaag. Om met een schoon oppervlak te werken, beginnen we met het machinaal afschuren van de beschermlaag en het vervuilde gedeelte van de toplaag. Daarna behandelen we het nieuwe oppervlak met een nieuwe beschermlaag.

Welke beschermlaag?

Voorheen kon u kiezen tussen was of lak als afwerklaag. Was doet natuurlijker aan, maar moet regelmatig opgeboend worden. Lak heeft dit onderhoud niet nodig, maar krassen zijn dan alleen te verhelpen door de hele vloer te schuren en opnieuw te lakken.

Tegenwoordig is er een derde mogelijkhied: (hardwax) olie. Deze geeft een matte uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en kleine krasjes of vlekjes zijn gemakkelijk zelf weg te werken. Tevens is het bij een eiken vloer mogelijk een kleurolie aan te brengen. In nagenoeg alle gevallen adviseren wij het gebruik van (hardwax) olie ter bescherming van uw houten vloer. 

Stofvrij schuren met Style Parket

Het schuren van vloeren wordt doorgaans als een vervelende klus ervaren, stof is immers onvermijdelijk. Klanten van Style Parket hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Alle schuurmachines zijn voorzien van een goed afzuigsysteem.

Wilt u meer informatie over het schuren en lakken of olien van uw vloer dan kunt u contact met ons opnemen.